Retur produse

Pentru folosirea in cele mai bune conditii a site-ului sectiunea Retur Produse, se recomanda citirea cu atentie a acestui document, pentru a evita eventualele neintelegeri.

Magazinul online Childhood Toys (childhood.ro) este administrat de:

S.C. MON & TOY 86 S.R.L.

Sediul Social: Bdul.Timisoara Nr. 7A, Bl.G4.,Sc.B, Ap.33, Sector 6, Bucuresti.

Nr. Reg. Comertului: J40/2106/2008

Cod Unic de Inregistrare: RO 23232425

IBAN:RO51BTRLRONCRT0337330401

Banca TRANSILVANIA - Sucursala Chibrit

Sediul Comercial,deschis publicului in Bdul Carol I Nr. 25, Sector 2, Bucuresti.

Modalitati si conditiile de returnare a produselor achizitionate de la Childhood Toys (childhood.ro).

Conform legislației în vigoare reglementate oficial de Ordonanta de Urgenta a Guvernului 34/2014, consumatorul poate renunța la o comandă în decurs de 14 zile calendaristice de la primirea coletului. Renunțarea la cumparare este aplicabilă doar clienților persoane fizice!

Pentru ca vrem sa fiti 100% multumiti de produsele achizitionate de la noi, va oferim posibilitatea returnarii in 30 de zile calendaristice, fara nici-un motiv, atat produsele livrate prin serviciul de curierat cat si daca ati cumparat direct din Magazinul nostru! Daca pur si simplu v-ati razgandit sau alegerea facuta va nemultumeste aveti 30 de zile calendaristice la dispozitie din momentul achizitiei, pentru a cere returnarea contravalorii in cont sau inlocuirea cu un alt produs.

Pentru a va exercita dreptul de retragere trebuie sa ne informati cu privire la decizia dumneavoastra de a returna produsul, utilizand o declaratie neechivoca transmisa prin email: contact@childhood.ro sau la nr. telefon 0767.564.536.

Conditiile de returnare

Produsul returnat trebuie sa fie in aceiasi stare in care a fost livrat,(în ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte și documentele care l-au însoțit, impachetat suplimentar fata de ambalajele originale, asa cum a fost livrat); fara lovituri, crapaturi, ciobiri, componente si/sau piese arse sau plesnite etc., etichete sau sigilii de garantie deteriorate, indepartate sau modificate, produsele utilizate in conditii neadecvate (socuri mecanice, manipulare incorecta, utilizarea produselor in conditii de umiditate) si nu mai pot fi aduse la starea de nou a produsului.

Este necesar ca produsele ce urmeaza a fi returnate sa fie impachetate corespunzator pentru a fi protejate impotriva eventualelor deteriorari din timpul transportului, fara etichete de transport lipite direct pe produs sau pe ambalajul produsului.

Obligatiile care revin Childhood Toys (childhood.ro)

Rambursarea integrala a sumelor primite ca plata, inclusiv costurile livrarii (exceptand situatia in care consumatorul a ales in mod explicit un alt tip de livrare decat livrarea standard). Rambursarea sumelor se va face folosind transfer in cont bancar transmis neechivoc de consumator. Indeplinirea obligatiei de rambursare se face prin transfer bancar in termen de 14 zile de la denuntarea contractului, dar nu inainte de receptionarea produselor. Nu se vor percepe comisioane suplimentare pentru returnarea contravalorii produselor.

Obligatiile care revin consumatorului

Produsele returnate vor fi predate unei persoane autorizate (curier desemnat) sau imanate Childhood Toys fara intarziere nejustificata si in decurs de maxim 14 zile de la anuntarea deciziei de retragere din contract. Consumatorul suporta costurile de returnare.

Consumatorul este responsabil doar in ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor.

Orice deteriorare a produsului a ambalajului original ce face imposibila vanzarea produsului ca nou, va duce automat la aplicarea unei proceduri de returnare supusa unei taxe administrative de readucere a produsului la starea in care a fost livrat. Valoarea taxei administrative este cuprinsa intre 0 si 50% din valoarea produsului, aceasta va fi comunicata consumatorului(clientului) la receptionarea produsului deteriorat sau modificat.

Retur de produse

Puteti solicita returul de produse in urmatoarele cazuri:

  • Produsul livrat nu corespunde specificatiilor din site. Puteti solicita returnarea acestuia pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii (in cazul in care produsul nu mai este disponibil).
  • Produs nefunctional in primele 48 ore (2 zile lucratoare) de la receptie. In cazul in care produsul achizitionat a fost livrat nefunctional sau prezinta vicii de fabricatie, acesta va fi inlocuit cu un produs functional, in urma notificarii scrise sau prin prezentarea la sediu in termen de 48 de ore de la primirea produsului
  • Produs in colet deteriorat. Pentru produsele ale caror colete prezinta deteriorari vizibile la primirea prin curier, va recomandam sa refuzati receptia lor. Pentru dovezi, coletul poate fi fotografiat si se poate intocmi un proces verbal impreuna cu reprezentantul firmei de curierat in care sa fie mentionata starea coletului din momentul livrarii. Riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor va este transferat integral in momentul in care intrati in posesia fizica a produsului. Orice reclamatie ulterioara nu va fi luata in considerare. In cazul in care se utilizeaza un transportator insarcinat de catre consumator, riscul este transferat in momentul livrarii produselor catre transportator.
  • Produse livrate gresit. In cazul in care s-a livrat alt produs decat cel comandat.

Costurile de retur pentru situatiile prezentate mai sus (nu si in cazul renuntarii la cumparare) cad in sarcina Childhood Toys (childhood.ro).

Cum returnez un produs?

In cazul in care doriti returnarea unui produs este necesar sa urmati pasii de mai jos:

1. Solicitarile de retur se notifica utilizand o declaratie neechivoca pe site-ul nostru prin email: contact@childhood.ro sau la nr. telefon 0767.564.536. dar nu mai tarziu de 14 zile de la data primirii coletului, daca nu esti multumit de produs; si nu mai tarziu de 48 ore de la data primirii coletului in cazul in care exista deteriorari, defecte vizibile, accesorii lipsa.

2. Ambalati produsul sau produsele in mod corespunzator, sa fie protejate la transport astfel incat sa nu fie deteriorate.

3. Puteti preda personal produsul la Sediul Comercial deschis publicului Magazinul Childhood Toys sau il puteti expedia numai prin serviciul de curierat Fan Courier impreuna cu solicitarea de returnare la adresa: Bulevardul Carol I Nr. 25, sector 2, Bucuresti.

4. Dupa trimiterea solicitarii de returnare, intr-un termen de maxim 2 zile lucratoare, vei primi instructiunile pentru expedierea coletului catre noi si orice alte detalii suplimentare necesare.

5. Taxele de expediere vor fi suportate integral de catre client, Childhood Toys nu poate fi facuta raspunzatoare pentru deteriorarea sau pierderea coletului. Va recomandam sa trimiteti coletul prin aceeasi firma de curierat cu care livram si noi, Fan Courier, asigurand continutul la valoarea integrala a acestuia.

Daca optati pentru restituirea contravalorii produsului, conform legii, suma se returneaza in 14 zile, insa incercam sa restituim banii in 3 zile lucratoare. Pentru comenzile achitate cash la firma de curierat contravaloarea produselor se returneaza intr-un cont IBAN furnizat de dumneavoastra.

Conciliere Amiabila

Orice litigiu aparut intre clienti si Childhood Toys (childhood.ro) va fi rezolvat prin cale amiabila. Daca aveti probleme legate de o comanda, de produse, de livrare sau de orice alta natura, puteti lua legatura cu noi utilizand datele de contact email: contact@childhood.ro sau la nr. telefon 0767.564.536.